Andrei Năstase: Plahotniuc nu va reveni, ştie că i se vor pune cătuşele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul, ministrul de Interne, Andrei Năstase, spune că fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, nu va mai reveni în ţară. Potrivit lui, politicianul ar şti că-i „vor fi puse cătuşele”. Declaraţiile au fost făcute la emisiunea „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, transmite IPN.

„Vladimir Plahotniuc nu se mai întoarce în ţară. Ştie foarte bine că i se vor pune cătuşele”, a concretizat Andrei Năstase.

Ministrul spune că fostul lider PDM are imunitate în calitate de deputat, dar că aceasta îi va fi scoasă pentru uzurparea puterii în stat. „Dacă se va mai codi foarte mult Harunjen (procurorul general – n.r.), ar putea să aibă surprize neplăcute. Iată de ce îl invit, aşa cât e încă lucru cu cinste, să se apuce de investigarea acestui caz, să pună în aplicare acţiunea penală pentru uzurparea puterii în stat de către un grup de persoane din care face parte Plahotniuc şi anturajul său, din care fac parte Apolschi, Gurin, Reşetnicov şi alţii”, a declarat ministrul.

Vicepremierul spune că persoanele din conducerea Procuraturii nu pleacă din funcţii pentru că „amână nişte procese la indicaţia lui Vladimir Plahotniuc”. „Ei ar pleca, dar e mare şantajul, este mare frica”, a afirmat politicianul.

Andrei Năstase susţine că, prin acţiunile sale, Procuratura nu face altceva decât să facă imposibilă recuperarea banilor din frauda bancară. „Din acest motiv, este nevoie de un nou procuror care să fie independent, integru, profesionist”. De asemenea, Andrei Năstase spune că de preferat este ca acesta să fie din străinătate pentru ca să nu aibă nicio conexiune cu niciun fel de structuri din Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite