Andrei Năstase: Nu era nevoie de adresarea lui Igor Dodon la CC referitor la numirea candidatului la premier

Andrei Năstase: Nu era nevoie de adresarea lui Igor Dodon la CC referitor la numirea candidatului la premier

FOTO presedinte.md

Copreşedintele blocului ACUM, preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, consideră că nu era nevoie ca şeful statului să se adreseze Curţii Constituţionale pentru a clarifica dacă poate sau nu să înainteze un candidat pentru funcţia de premier.

Politicianul consideră că Legea fundamentală este suficient de explicită la acest subiect şi adresarea nu a fost necesară. Declaraţia a fost făcută la „Cutia Neagră” de la TV8, transmite IPN.

În opinia lui Năstase, în Constituţie este scris negru pe alb că preşedintele, după ce va consulta fracţiunile parlamentare, va veni cu numele candidatului la funcţia de premier. „Domnul Dodon pentru cine a fost ales preşedinte? Pentru sine, pentru familia sa, pentru gruparea sa politică şi nu doar politică sau a fost ales în funcţia sa de preşedinte pentru a sluji această societate?”, se întreabă Andrei Năstase. 
 
Potrivit lui, Igor Dodon s-a adresat la CC pentru că i-ar fi cerut liderul PDM, Vlad Plahotniuc, acest lucru.
 
Despre continuarea discuţiilor dintre blocul ACUM şi PSRM, Andrei Năstase spune că mai „există loc pentru o colaborare”. „Avem nevoie ca cineva să-i determine pe cei din PSRM”, a menţionat liderul PPDA.
 
Andrei Năstase spune că retorica blocului ACUM a fost foarte sinceră în raport cu socialiştii. „În timp ce noi căutăm soluţii pentru a face funcţional Parlamentul, pentru a vota legi care vizează domeniul social, economic, ei caută pretexte”, a afirmat politicianul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: