Andrei Năstase: Nu ne batem pentru funcţia de premier, ci pentru normalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Năstase FOTO IPN
Andrei Năstase FOTO IPN

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, spune că formaţiunea sa nu se luptă pentru a obţine funcţia de prim-ministru, ci pentru a obţine o stare de normalitate şi stabilitate în Republica Moldova. Potrivit lui Năstase, învestirea unui guvern susţinut de forţele pro-europene din Parlament ar fi cea mai bună alternativă unui Executiv susţinut de majoritatea PSRM-Şor, care nu va obţine niciodată susţinerere finciară din exterior, notează IPN.

Preşedintele Platformei DA a calificat drept previzibil răspunsul Curţii Constituţionale la sesizarea şefului statului privind atribuţiile unui Guvern demisionar. Năstase spune că astfel de sesizări ştirbesc imaginea ţării în faţa ambasadorilor străini acreditaţi în Republica Moldova.

„De ce a fost nevoie de această adresare? Era previzibil că va fi o pierdere de timp. Ne facem de râs în faţa lumii civilizate. Eu m-am adresat ambasadorilor statelor europene să vină cu expertiza şi experienţa statelor pe care le reprezentă. Să vedem cum sunt soluţionate crizele în statele europene. Nicio ţară europeană nu-şi permite haos, anarhie, mai ales pe timp de pandemie”, a spus Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.  

Andrei Năstase spune că în eventualitatea în care va fi votat un Guvern condus de el, prioritară va fi problema agricultorilor, cea a indexării pensiilor, dar mai ales criza sanitară, în condiţiile în care numărul de infectări cu virusul SARS-COV-2 este în continuă creştere.  

„Există politicieni fără inimă. Nu poţi să stai impasibil, ştiind că ai 1800 de cazuri pe zi. Platforma DA nu se bate pentru o funcţie de prim-ministru, nu se bate pentru un guvern al partidului, se bate pentru normalitate, pentru securitatea cetăţeanului, mă refer la cea sanitară, alimentară, economică”, a mai spus Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA spune că aşteaptă ca şeful statului să respecte Constituţia şi să iniţieze consultările cu fracţiunile parlamentare, în vederea identificării unui candidat la funcţia de prim-ministru.

„E foarte bine că dna preşedinte face consultări cu societatea civilă, cu formatorii de opinie, cu jurnaliştii, dar Constituţia o obligă să facă consultări cu partidele parlamentare. Noi aşteptăm consultări cu şeful statului aşa cum a dictat Curtea Constituţională”, a spus Andrei Năstase.

Ieri, preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase a expediat o scrisoare tuturor instituţiilor europene şi ambasadelor statelor europene acreditate în Republica Moldova prin care solicită implicare şi mediere prin oferirea expertizei în vederea depăşirii crizei politice în care se află Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite