Andrei Năstase insistă pe ideea unui Guvern minoritar: Categoric nu mizăm pe voturile Partidului Şor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Năstase FOTO Sputnik
Andrei Năstase FOTO Sputnik

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, insistă pe ideea votării unui Guvern minoritar care să aplaneze efectele crizei pandemice şi economice şi să pregătească ţara de alegeri parlamentare anticipate, notează IPN.

Năstase spune că exclude, din start, orice pact cu deputaţii Partidului Şor, însă dă de înţeles că ar accepta voturile deputaţilor PSRM, după experienţa votului din 2019 când Guvernul Sandu a fost învestit cu sprijinul socialiştilor.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, spune că i-a propus preşedintelui Sandu şi deputaţilor PAS alternativa unui Guvern minoritar, pentru a dejuca scenariile socialiştilor de a învesti un Guvern subordonat majorităţii PSRM-Şor. Năstase spune că formaţiunea sa militează pentru alegeri parlamentare anticipate, dar nu cu scopul transformării ţării într-un haos total. 

„Să nu admitem un Guvern creat de majoritatea PSRM-Şor, să nu admitem aprofundarea acestui haos în care ne aflăm şi să nu admitem un blocaj spre care deja de îndreptăm. Noi am propus partenerilor noştri din PAS această alternativă, o asumare a guvernării de către Platforma DA în baza unui dialog pe care să-l avem cu partidele pro-europene întâi de toate. Dacă nu ne iese cu un Guvern minoritar, să mergem la anticipate ”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la Tv8.

Andrei Năstase dă de înţeles că la votarea Guvernului minoritar mizează inclusiv pe voturile socialiştilor, însă respinge categoric orice vot venit partea fracţiunii Partidului Şor.

„În orice Parlament avem oameni care într-un anumit moment îşi pot schimba părerea. Nu mizăm pe voturile Partidului Şor, ei trebuie excluşi. Clar ne delimităm de acest partid pe care ni-l dorim scos în afara legii. Dna Sandu a fost votată de socialişti în calitate de premier, demersurile noastre se îndreaptă către partidele proeuropene şi către cei care consideră că este nevoie să vină un Guvern anticriză”, a mai spus Andrei Năstase.

Andrei Năstase a evitat să dea numele potenţialilor miniştri din cabinetul pe îşi doreşte să-l conducă şi s-a arătat încrezător că magistraţii Curţii Constituţionale vor declara neconstituţional decretul şefului statului prin care Natalia Gavriliţa a fost desemnată repetat candidat la funcţia de prim-ministru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite