Andrei Năstase va candida în circumscripţia nr. 33, unde intenţionează să candideze şi democratul Constantin Ţuţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, copreşedintele Blocului electoral ACUM Andrei Năstase, va candida în circumscripţia nr.33 din municipiul Chişinău, pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. Acest lucru a fost confirmat de sursele „Adevărul”.

În asemenea situaţie, Andrei Năstase ar putea să se lupte pentru funcţia de deputat în Parlamentul R.Moldova cu unul dintre apropiaţii lui Vlad Plahotniuc, Constantin Ţuţu, care la fel intenţionează să candideze pe circumscripţia respectivă, ce include şi comuna Băcioi, localitatea de baştină a democratului.

Constantin Ţuţu nu va avea viaţă uşoară cu fostul candidat la funcţia de primar de Chişinău Andrei Năstase, mai ales că, în urma alegerilor locale din iunie 2018, anume în aceste localităţi care formează circumscripţia 33, Andrei Năstase l-a învins detaşat pe socialistul Ion Ceban. De exemplu, la Băcioi, Năstase a obţinut aproape 80% din voturile alegătorilor, iar la Truşeni - 82%.

De menţionat că circumscripţia uninominală nr.33 din Chişinău include următoarele localităţi: oraşul Sângera, Codru, Durleşti, satul Truşeni şi comuna Băcioi, numărând în total un număr de circa 60.000 de alegători.

Amintim că Andrei Năstase se află şi pe lista naţională a Blocului ACUM. Acesta este situat sub numărul doi, după lidera PAS, Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite