Andrei Năstase şi Andrei Nastas candidează în circumscripţia nr. 33 din municipiul Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, care candidează din partea blocului ACUM, în circumscripţia uninominală nr. 33 Chişinău, ar putea avea în calitate de contracandidat o persoană cu nume aproape identic – Andrei Nastas, care candidează independent. Reprezentanţii ACUM susţin că este încă o dovadă a intenţiilor de manipulare şi încercare de a induce în eroare cetăţenii, transmite IPN.

Andrei Năstase a depus cererea de solicitare a listelor de subscripţie pe 28 decembrie, iar Andrei Nastas – pe 31 decembrie.

Întrebată de jurnalişti cum apreciază această situaţie şi dacă nu induce în eroare alegătorii, preşedinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a declarat că legea supremă a ţării prevede două drepturi politice: de a alege şi de a fi ales. Respectiv, orice persoană poate solicita înscrierea în cursa electorală.

„Da, am văzut şi noi că în una din circumscripţiile din municipiul Chişinău se regăsesc două persoane cu similitudine de nume şi prenume”, a menţionat Alina Russu.

Anterior, într-o conferinţă de presă, Andrei Năstase a declarat la acest subiect că este un păcat să-ţi trădezi cetăţenii cu atâta sfidare. Andrei Năstase s-a arătat totuşi convine că „omenii ştiu să facă diferenţa între alb şi negru, între grâu şi neghină”. „Sincer, mă aşteptam ca pe acea circumscripţie să-mi fie aduşi vreo 20 de mii de sirieni. Oamenii ne cunosc valorile, ne cunosc în faţă. Cunosc cine este doamna Sandu, cine sunt eu, care ne sunt valorile, care ne sunt opţiunile ”, a spus Andrei Năstase, menţionând că are încredere în cetăţeni.

Circumscripţia uninominală nr. 33 cuprinde secţiile de votare cu numerele 279-284 din Băcioi; nr. 254-258 din Codru; nr. 262-268 din Durleşti; nr. 269-273 din Sângera; nr. 304-307 din Truşeni. Numărul total de alegători în această circumscripţie este de 60 335.

În circumscripţia nr. 33 mai candidează: Constantin Ţuţu de la Partidul Democrat, Vladimir Roşca de la Partidul Socialiştilor, Ion Duca de la Partidul Politic Partidul Nostru, Călin Vieru, candidat independent, Ion Bivol de la Partidul Politic Şor, Boris Volosatîi, candidat independent. Deocamdată a fost înregistrat doar Constantin Ţuţu.

Pe 4 ianuarie expiră termenul de depunere a solicitărilor pentru înregistrarea grupurilor de iniţiativă în vederea susţinerii candidaţilor în circumscripţiile uninominale. Candidaţii bărbaţi trebuie să adune între 500 şi 1.000 de semnături, iar femeile – între 250 şi 500 de semnături.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite