Andrei Năstase, la aflarea deciziei Curţii Supreme de Justiţie de invalidare a mandatului său la Primărie: „Plahotniuc a ucis democraţia!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Supremă de Justiţie a Republicii Moldova a menţinut luni decizia Curţii de Apel prin care alegerile anticipate pentru Primăria Chişinău au fost invalidate, astfel că Andrei Năstase nu poate deveni primar.

„Plahotniuc a ucis democraţia!“, a declarat Năstase imediat după pronunţarea deciziei.

„Această decizie era de mult scrisă. Am văzut oameni plângând, spunându-mi că mă aşteaptă la Primărie. Era vorba de un singur an. PD şi PSRM se întreţin pe banii noştri, iar noi ne-am dorit să eliminăm acest haos. I-am depistat cum din patrimoniul Primăriei se vând toate bunurile. Nimeni nu intervine. Niciodată în lume nu s-a produs aşa ceva. A fost scuipată o lume întreagă. Moldova va fi cunoscută în lume nu doar prin furtul miliardului, dar şi prin furtul votului“, a spus Andrei Năstase. Şi la această oră, sute de protestatari cer în stradă validarea mandatului primarului ales al Chişinăului.

Decizia a fost pronunţată în timp ce în faţa instanţei susţinătorii PDA şi PAS protestau cerând validarea mandatului primarului ales.

Şedinţa CSJ s-a desfăşurat cu uşile închise şi a durat câteva ore. Instanţa a respins cererea primarului ales, Andrei Năstase, de recuzare a completului de judecători.

Joi, 21 iunie, Curtea de Apel Chişinău a menţinut hotărârea Judecătoriei Chişinău, prin care alegerile locale pentru administraţia capitalei Republicii Moldova nu sunt considerate valide.

Anul acesta nu mai pot fi organizate alegeri locale. Chişinăul va fi condus de către un primar interimar - în acest moment, de către viceprimarul Ruslan Codreanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite