Andrei Năstase: În viitorul Parlament Platforma DA va avea un cuvânt greu de spus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Năstase FOTO IPN
Andrei Năstase FOTO IPN

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, se arată convins că formaţiunea sa se va regăsi în viitorul Parlament şi va avea un cuvânt greu de spus la constituirea unei coaliţii de guvernare. Mai mult, Năstase a făcut apel către toate forţele proeuropene să-şi consolideze eforturile şi să facă front comun la anticipate, astfel încât partida proeuropeană să devină majoritară în viitorul Legislativ, notează IPN.

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de Institutul Republican Internaţional, Platforma DA ar fi la limita trecerii pragului electoral cu 5% din voturi. Liderul partidului, Andrei Năstase, spune că datele sondajului nu ar prezenta potenţialul adevărat al formaţiunii sale.

„Ceea ce contează cel mai mult este să ne ducem la bun sfârşit mesajul la oameni, să le spunem ceea ce am făcut din tot ce le-am promis şi sunt sigur că în viitorul Parlament Platforma DA va avea un cuvânt mai greu de spus decât în momentul actual, adică un număr mai mare de deputaţi”, a spus Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Mai mult, Năstase se arată convins că scenariul unui bloc electoral PAS-Platforma DA, similar blocului ACUM nu mai este posibil. Liderul Platformei DA face apel către celelalte forţe proeuropene să-şi consolideze eforturile.

„Platforma DA a militat întotdeauna pentru unitate, alţi colegi au considerat că trebuie să meargă separat. Noi facem apel către toate forţele proeuropene şi naţionale pentru a ne consolida, a strânge rândurile. Îndemn toate partidele la responsabilitate şi înţelegerea faptului că doar uniţi avem o şansă în plus să scăpăm de această majoritate toxică PSRM-Şor, să facem tot posibilul ca în următorul Parlament să nu mai avem penali şi hoţi ”, a spus Andrei Năstase.

Politicianul a mai menţionat că Platforma DA nu va fi într-o competiţie cu PAS în campania electorală pentru anticipate, iar formaţiunea sa nu va folosi niciodată mijloace josnice pentru a-şi discredita concurenţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite