Anatolie Munteanu, noul secretar general de stat al Ministerului Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anatolie Munteanu a fost numit de Guvern joi, 26 octombrie, în calitate de secretar general de stat al Ministerului Justiţiei pentru o perioadă de 5 ani. Acest lucru a fost posibil după ce el a promovat concursul pentru ocuparea funcţiei publice de conducere de nivel superior.

„Anatolie Munteanu a fost iniţiator şi promotor al mai multor reforme în justiţie, are o bogată experienţă în organele Procuraturii. În carierea sa s-a axat pe aspectul drepturilor fundamentale ale omului şi prezentarea acuzării în instanţele de judecată, cunoaşte bine aspectele procedurale şi normele în drept penal atât naţional cât şi internaţional”, a declarat ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, potrivit unui comunicat de presă emis de Guvern

Anatolie Munteanu a deţinut funcţia de viceministru al Justiţiei din 18 mai 2016. Domeniul de competenţă a fost predominant în elaborarea şi aplicarea politicilor de dezvoltare a sistemului penitenciar, de probaţiune şi expertizelor judiciare. 

În noua postură, acesta va coordona, asigura elaborarea programelor, planurilor de activitate şi rapoartelor. Munteanu va acorda suport ministrului la determinarea obiectivelor şi direcţiilor strategice de activitate (asigurând monitorizarea şi evaluarea executării acestora). De asemenea, el va coordona activitatea subdiviziunilor şi autorităţilor din sfera de competenţă. Acesta va fi responsabil de controlul executării actelor normative iniţiate de minister şi asigurarea organizării sistemului de management financiar şi control intern.

Secretarul general de stat este magistru în drept penal şi doctorand la Institutul de cercetări juridice şi politice al Academiei de Ştiinţe. În prezent, el este formator la Institutul Naţional de Justiţie. Activitatea profesională a fost preponderent în organele Procuraturii, începând din 1995. A mai activat în calitate de avocat Parlamentar, director al Centrului pentru Drepturile Omului din Moldova şi a practicat avocatura.

Concursul a fost desfăşurat de Cancelaria de Stat în perioada 15 septembrie – 17 octombrie curent şi a avut două etape - proba CV-urilor şi cea a interviurilor. 

Amintim că, în baza unei legi aprobate de Parlament, la mijlocul lunii iulie curent, privind reforma administraţiei publice centrale, funcţiile de viceminiştri nu vor mai exista, iar atribuţiile lor vor fi exercitate de secretari generali şi secretari de stat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite