Anatol Ţăranu: Fără susţinerea unioniştilor, Andrei Năstase nu are şanse să intre în turul doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe segmentul de dreapta încă mai pot fi purtate negocieri pentru susţinerea candidatului comun înaintat de Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate, Andrei Năstase, la alegerile locale noi din municipiul Chişinău. Această opinie a fost exprimată în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Comentatorul politic Vlad Ţurcanu consideră că cele două formaţiuni, PPDA şi PAS, ar fi putut colabora mai bine nu doar cu partidele mai mici, dar şi cu societatea civilă şi mediul de afaceri ca să se creeze impresia unei mişcări, nu a unei alianţe dintre două partide. 

„Deocamdată, cele două partide sunt ermetice, nu acceptă în sânul lor şi alte personaje care nu au o coloratură politică pronunţată, dar sunt personalităţi şi ar putea influenţa votul alegătorului”, este de părere comentatorul.

Analistul politic Anatol Ţăranu este de părere că opoziţia proeuropeană la alegerile locale din Chişinău este „fragmentată impardonabil”. 

„Din păcate, opoziţia proeuropeană nu are un candidat unic, este un candidat anunţat unic, dar el încă nu a devenit unic în percepţia electorală şi în percepţia politicului de pe flancul proeuropean”, susţine Anatol Ţăranu. 

Potrivit lui, componenta unionistă la Chişinău constituie mult mai mult de 10% şi fără susţinerea acestui segment candidatul proeuropean nu are şanse să intre în turul doi.

Comentatorul politic Victor Ciobanu spune că actualmente sunt trei candidaţi cu şanse de a învinge, nu este exclus că pe ultima sută de metri vor mai apărea vreo cinci candidaţi care vor fi lansaţi cu misiuni speciale. 

Potrivit lui, victoria socialistului Ion Ceban este varianta de rezervă a lui Vladimir Plahotniuc, dacă Silvia Radu nu va deveni primar după alegeri. 

„Silvia Radu este varianta preferată şi promovată de holdingul mediatic”, spune Victor Ciobanu. 

Potrivit lui, chiar dacă Andrei Năstase pierde în turul doi, oricum este o poziţie foarte bună pentru că îşi aduce un scor foarte bun la parlamentare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite