Anatol Ţăranu: Comuniştii au pus condiţia ca Iurie Leancă să nu fie prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anatol Ţăranu FOTO: eurpoalibera.org
Anatol Ţăranu FOTO: eurpoalibera.org

Comuniştii au solicitat în cadrul dialogului cu PDM şi PLDM ca Iurie Leancă să nu fi prim-ministru şi să găsească o altă candidatură pentru funcţia respectivă. Declaraţia a fost făcută de către Anatol Ţăranu, director al Centrului de Cercetări Strategice şi Consultanţă Politică „Politicon”, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

Potrivit lui Ţăranu, în aceste condiţii, PLDM ar fi pregătit candidatura Nataliei Gherman pentru funcţia de premier în cazul dacă nu se va reuşi constituirea unei alianţe de guvernare cu Partidul Liberal. „Liberal democraţii au decis că în cazul dacă nu este acceptată candidatura lui Leancă, să propună pentru funcţia de premier tot un diplomat de carieră, deoarece se apropie summitul de la Riga, care este unul foarte important pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, a precizat Ţăranu, făcând referinţă la surse din cadrul PLDM.

Totodată, Anatol Ţăranu consideră că ignorarea PCRM de către partidele pro-europene ar fi o greşeală fatală. „Comuniştii din 2015 nu mai sunt cei din 2009. Ei nu mai domină scena politică şi au fost puşi de către electorat la respect. Ar fi fost comisă o gafă de neiertat dacă comuniştii ar fi fost împinşi către socialişti şi ar fi fost astfel consolidată stânga”, a declarat analistul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite