Anatol Ţăranu a anunţat în ce condiţii Convenţia Euro-Unionistă s-ar putea retrage în favoarea PAS şi PDA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Convenţia Euro-Unionistă, din care face parte Partidul Naţional Liberal, Partidul Verde Ecologist şi mai mulţi membri ai societăţii civile, dar şi deputaţi din primul Parlament, s-ar putea retrage din alegeri în favoarea blocului electoral ACUM, format din Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Platforma Demnitate şi Adevăr.

„Le-am spus colegilor mei despre asta, dacă vom simţi că şansele noastre în electorală nu sunt suficient de mari, după toate probabilităţile noi vom ieşi din electorală. Şi vom chema electorii noştri să voteze pentru cei mai bine plasaţi proeuropeni”, a declarat Anatol Şalaru la Adevărul Live.

Întrebat dacă se referă la PAS şi PDA, Anatol Ţăranu a răspuns afirmativ, însă a subliniat: „Numai că eu mă tem că ei nu au să câştige alegerile. Eu sunt convins că eu nu au să câştige alegerile fără susţinerea noastră”, a spus Anatol Ţăranu, în contextul necesităţii ca blocul electoral ACUM să se aşeze la masa de negocieri cu cei din Convenţia Euro-Unionistă, cu scopul de a creşte şansele dreptei în alegeri.

Ţăranu consideră că sunt şanse mari ca, după 24 februarie, guvernarea să fie formată de socialiştii lui Igor Dodon şi democraţii lui Vlad Plahotniuc, dacă PAS şi PDA vor refuza dialogul cu celelalte partide proeuropene şi unioniste.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite