Anatol Şalaru: România are datoria să se întoarcă în Basarabia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale, Anatol Şalaru, consideră că România trebuie să se întoarcă în Republica Moldova, acolo de unde a plecat în 1940. În opinia sa, întoarcerea României trebuie să fie urmată de realizări economice pentru Chişinău, în aşa fel ca pe malul stâng al Prutului să fie adusă bunăstarea, iar oamenii să-şi dorească Unirea.

„Până acum au umblat toţi cu lozinca falsă: să aducem Basarabia acasă. Eu vreau să vă spun că Basarabia nu a plecat nicăieri, Basarabia tot aici a rămas. În 1940, România a fost alungată din Basarabia şi acum România are datoria să se întoarcă înapoi. Să nu aştepte ca basarabenii să vină la protest şi să roage: primiţi-ne şi pe noi în România că aţi uitat de noi, suntem ruda săracă sau nu ştiu ce. Astăzi România trebuie să vină în Moldova şi să aducă bunăstare, fiindcă sărăcia nu face Unirea”, a declarat Şalaru.

Politicianul menţionează despre responsabilitatea ce îi revine Bucureştiului în realizarea proiectelor economice concrete pentru apropierea celor două maluri ale Prutului.

„În momentul în care România va veni cu investiţii serioase în Basarabia, cu infrastructură, locuri de muncă, nimeni nu va putea să ridice oamenii împotriva bunăstării. De aceea, e timpul ca de la Podul de flori, de la bibliotecile aduse în Moldova, de la diferite activităţi culturale să se treacă la lucruri mult mai serioase şi mai pragmatice. O autostradă Chişinău-Bucureşti face mult mai mult pentru unionism, decât un milion de lozinci politice scrise pe toate gardurile”, a mai subliniat fostul ministru al Apărării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite