Anatol Şalaru explică de ce PUN a refuzat să se alăture AUR: Nu vrem să ne indentificăm cu un partid prorus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anatol Şalaru, fost deputat PL, ex-ministru al Apărării, actual secretar general al PUN
Anatol Şalaru, fost deputat PL, ex-ministru al Apărării, actual secretar general al PUN

Anatol Şalaru, secretarul general al Partidului Unităţii Naţionale, oferă detalii din culisele negocierilor dintre PUN şi AUR privind participarea la alegeri pe o platformă electorală comună. Şalaru spune că oferta AUR a fost refuzată pentru că PUN nu-şi doreşte să se indentifice cu imaginea unei formaţiuni care „în România este considerată antieuropeană şi cu vădite simpatii proruse”.

Potrivit lui Şalaru, PUN a propus celor de la AUR înregistrarea unui bloc electoral format din mai multe partide unioniste. Propunerea însă a fost respinsă, potrivit politicianului, pe motiv că AUR şi-ar dori să „monopolizeze segmentul unionist” din Republica Moldova.

„Propunerea noastră a fost să facem un bloc electoral. Bloc format din PUN, AUR, PL şi USB. Ei ne-au spus franc să scopul lor este să intre în Parlamentul Republicii Moldova şi să aibă 15 deputaţi. Primele 10 locuri ni le dau nouă, celorlalte partide de pe lista lor, cu condiţia că mergem sub numele şi sigla AUR ” a spus Anatol Şalaru în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

„Scopul lor nu este de a schimba ceva în politica de la Bîc, scopul lor este să crească în sondaje în România. Ne-au spus că fiind în Parlamentul din Republica Moldova , estimează că vor câştiga 8%-10% în România”, a adăugat Anatol Şalaru.

Potrivit lui Şalaru, PUN nu doreşte să-şi asocieze imaginea cu un „partid controversat”, care ar avea „viziuni proruse”. „Nu ne putem permite, la început de cale, să ne identificăm cu un partid antieuropean, antivaccin, un partid cu vădite simpaţii proruseşti. Senatoarea [Diana] Şoşoacă şi-a cerut scuze de la Rusia pentru comportamentul României. În aceste condiţii, am considerat că este mai bine să mergem singuri ”, a mai spus Anatol Şalaru.

Până în prezent, 3 formaţiuni politice unioniste s-au alăturat partidului AUR, condus de Vlad Bileţchi. Este vorba despre Uniunea Salvaţi Basarabia, Partidul Popular Românesc şi Partidul Liberal.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite