Anatol Şalaru, despre iniţiativa lui Igor Dodon de a închide Muzeul ocupaţiei sovietice: Este încă un act de agresiune la identitatea noastră românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Apărării Anatol Şalaru consideră că anunţul lui Igor Dodon privind necesitatea de a închide Muzeul ocupaţiei sovietice, ca în locul acestuia să fie deschis „un muzeu normal”, „este încă un act de agresiune al lui Dodon si PSRM la identitatea noastră românească”.

„Fac apel la liderii blocului ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, să ia atitudine împotriva acestui act al lui Dodon si sa nu permită distrugerea unicului muzeu din Republica Moldova care prezintă „roadele” ocupaţiei sovietice. Desfiinţarea acestui muzeu este încă un act de agresiune al lui Dodon si PSRM la identitatea noastră românească, un act de agresiune la istoria si suferinţele românilor basarabeni.”, a scris Anatol Şalaru pe pagina sa de Facebook.

Amintim că la invitaţia Uniunii Ofiţerilor din Moldova, Igor Dodon a participat recent la şedinţa festivă consacrată aniversării a 20-a a acestei organizaţii. În cadrul evenimentului, şeful statului s-a pronunţat pentru închiderea Muzeului ocupaţiei sovietice, inaugurat în martie 2016, şi a vorbit despre necesitatea deschiderii unui „muzeu normal şi frumos”, în care să fie găsit un loc şi pentru cadoul primit de la ministrul rus al Apărării, Sergei Şoigu.

Pe 16 septembrie 2015, ministrul Apărării de la acea vreme, Anatol Şalaru, a semnat un ordin pentru crearea Muzeului ocupaţiei sovietice în cadrul Centrului de Cultură şi Istorie Militară al Armatei Naţionale din Chişinău, în scopul educării militaro-patriotice a tinerei generaţii.

Anatol Şalaru a menţionat că Muzeul ocupaţiei sovietice este necesar pentru ca tinerii să cunoască adevărul istoric şi consecinţele acestei perioade. Ministrul a declarat atunci că niciun cetăţean care-şi îndeplineşte serviciul în cadrul Armatei Naţionale nu trebuie să fie educat prin simboluri militare sovietice şi cu o mentalitate de „învins” în faţa ocupanţilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite