Analiştii îi cer preşedintelui Nicolae Timofti să activeze în regim de alertă Consiliul Suprem de Securitate, mai ales că "la 9 mai sunt posibile surprize"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Suprem de Securitate trebuie să activeze în regim de alertă, inclusiv Armata Naţională, deoarece pe 9 mai sunt posibile evenimente care ar putea genera o criză profundă. Declaraţia aparţine directorului Institutului de Analiză şi Consultanţă Politică Politicon, Anatol Ţăranu, şi a fost făcută aseară, la Publika TV.

Comentatorul politic Roman Mihăeş este de părere că Rusia va încerca să oprească semnarea Acordului de Asociere, deoarece după semnarea acestuia Moldova intra sub protecţia politică a Uniunii Europene. „Rusia, în cazul în care-şi doreşte anumite politici de expansiune în acest spaţiu, va avea de înfruntat Uniunea Europeană, unu la unu”, a subliniat analistul, citat de IPN.

Un alt invitat, analistul politic Nicolae Negru, a menţionat că ceea ce se întâmplă în Ucraina nu este întâmplător. „Este vorba de o manevră de a muta focarul separatist urgent spre Odesa, pentru a destabiliza situaţia”, a spus Nicolae Negru, relevă IPN.

Invitaţii emisiunii au accentuat necesitatea ca autorităţile de la Chişinău să poarte negocieri cu statele occidentale pentru a obţine ajutorul acestora în caz de necesitate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite