Ana Guţu: Vom contribui la comunicarea interinstituţională România – Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Gutu

Ana Guţu, secretar de stat din cadrul Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova din Guvernul României îndeamnă primarii localităţilor din Republica Moldova să încheie acorduri de colaborare cu primările din România, transmite IPN.

„Există şi o bază legală foarte importantă în România care reglementează această libertate a autorităţilor publice locale de a încheia acorduri cu primăriile teritorial administrative din Republica Moldova. În baza acestor acorduri pot fi dezvoltate varii proiecte de sprijinire a comunităţii culturale, de limbă, tradiţii, valori, dar şi de întrajutorare în materie de diferite proiecte de infrastructură”, a declarat Ana Guţu în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Oficialul român susţine că instituţia pe care o conduce are un rol intermediar între primăriile din Republica Moldova şi primăriile din România în soluţionarea solicitărilor care vin din partea primarilor moldoveni.

„Există multe solicitări venite din partea primarilor din Republica Moldova care îşi doresc să colaboreze şi să încheie astfel de acorduri de înfrăţiri cu primăriile din România pentru a construi cooperări de lungă durată, cooperări în baza unităţii de neam, cultură şi istorie, dar şi colaborări care ar fi benefice comunităţilor din Republica Moldova”, a adăugat Ana Guţu.

Totodată, secretarul de stat din cadrul Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova din Guvernul României a îndeamnă primarii care sunt în căutare de parteneriate durabile cu primăriile din România să contacteze instituţia pe care o reprezintă. „În acest sens vom contribui la această comunicare interinstituţională România – Republica Moldova”.

Profesorul universitar şi actualul vicepreşedinte al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Ana Guţu, a fost numită în funcţia de secretar de stat al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova de către prim-ministrul României, Ludovic Orban la mijlocul lunii februarie 2020.

https://www.ipn.md/ro/ana-gutu-vom-contribui-la-comunicarea-interinstitutionala-romania-republica-7965_1074742.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite