Traian Băsescu nu se va implica în alegerile parlamentare de la Chişinău. Care este motivul acestei decizii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Basescu in Republica Moldova FOTO facebook

Preşedintele de onoare al Partidului Unităţii Naţionale, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, nu se va implica în următoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova. De această părere este prim-vicepreşedinta PUN, Ana Guţu. Ea spune că Traian Băsescu este foarte ofensat din cauza faptului că i-a fost retrasă cetăţenia Republicii Moldova, transmite IPN.

Prim-vicepreşedinta PUN spune că deocamdată nu s-a decis, dacă formaţiunea va participa la următorul scrutin.

„Noi am contat pe personalitatea lui Traian Băsescu pentru că dânsul ar fi putut să fie cap de lista PUN. Şi PUN să joace rolul de unificator pentru toţi unioniştii. În momentul în care s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat, noi trebuie să ne gândim foarte serios, vom vorbi cu colegii din teritoriu şi vom lua o decizie definitivă referitor la participarea noastră în aceste alegeri”, a declarat politiciana în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.

În opinia ei, implicarea de facto a lui Traian Băsescu în politica moldovenească ar fi însemnat un eveniment de cotitură, dar acest lucru nu s-a întâmplat din cauza retragerii cetăţeniei.

Ana Guţu spune că, din punct de vedere teoretic, ar fi ideal ca toate partidele politice, cu excepţia PDM, să boicoteze următoarele alegeri.

„Dar asta nu este posibil. Toţi se lansează în alegeri, se pregătesc, eventual, îşi imaginează că vor putea să aibă o victorie în urma acestor alegeri”, spune politiciana. Potrivit ei, lumea nu înţelege că pe aceeaşi „greblă”, sistemul electoral mixt, au călcat ucrainenii şi românii şi s-au convins că acesta nu este unul potrivit.

Referindu-se la noul sistem electoral mixt, politiciana a menţionat că faptul inexistenţei turului doi la următoarele alegeri face foarte dificilă accederea unioniştilor în Parlament. Totodată, Ana Guţu este convinsă că acest sistem electoral va fi din nou modificat, cel târziu peste un mandat al Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite