Teodor Baconschi despre declaraţiile lui Dmitri Rogozin: „O ameninţare nepermisă la adresa unui stat suveran, independent şi neutru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Externe al României suţine că „perspectiva europeană a Republicii Moldova este şansa istorica a unei intregi generatii“, iar .„Dmitri Rogozin are o solidă reputaţie în materie de afirmaţii excesive“.

Ieri, înainte de a ajunge la Chişinău, în cadrul unui interviu pentrun Itar-Tass, Dmitri Rogozin a declarat că decizia Republicii Moldova de a deveni membru asociat al UE va conduce la revizuirea acordurilor cu Rusia. Întrebat dacă ameninţările oficialului rus trebuie luat în serios, fostul ministru de Externe al României a declarat că „Rogozin are o solidă reputaţie în materie de afirmaţii excesive“.

„Dosarul său ca fost ambasador NATO, debordează de aserţiuni hiperbolice. Aş lua deci afirmaţiile sale «cum grano salis». Chiar şi aşa, ele reprezintă însă o ameninţare nepermisă la adresa unui stat suveran, independent şi neutru. Republica Moldova are dreptul inatacabil de a încheia orice acorduri doreşte, mai ales cele de tipul Acordurilor de Asociere şi Acordurilor Aprofundate de Liber Schimb“, a declarat Teodor Baconschi pentru revista22.ro

Totodată, fostul ministru de Externe a spus că „perspectiva europeană a Republicii Moldova este şansa istorica a unei intregi generatii“. „Sper din toata inima că guvernul premierului Iurie Leanca va merge fără temeri pe direcţia pro-europeană asumată de A.I.E. Parafarea Acordului de Asociere, la Vilnius, este o etapă fundamentală pentru reformele angajate şi viitorul natural al Republicii Moldova“, a mai declarat Teodor Baconschi. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite