Ambasadorul Ucrainei la Chişinău: „Rusia nu se va opri la Crimeea, ci va dori şi anexarea altor regiuni. Expansiunea ar putea cuprinde şi Republica Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serghei Pijokov, Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova
Serghei Pijokov, Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova

Autorităţile de la Kremlin se gândeşc la mai mult decât o alipire a Crimeei la Rusia. Expansiunea ar putea cuprinde şi Republica Moldova, a declarat. la postul Publika TV, ambasadorul Ucrainei la Chişinău, Serghei Pirojkov.

Diplomatul a susţinut că judecând după acţiunile întreprinse în prezent în Ucraina, de conducerea Federaţiei Ruse, intervenţia nu se va limita la expansiunea în Crimeea.

"Este logic să admitem că va urma acapararea teritoriilor ucrainene limitrofe Mării Negre, dar şi a regiunii transnistrene şi chiar a întregii Republice Moldova", a declarat la Publika TV, Serghei Pirojkov, ambasadorul Ucrainei la Chişinău. 

"Acţiunile din Crimeea sunt un pericol pentru Moldova, scenariul de acolo ar putea fi aplicat şi aici. Mai ales că Republica Moldova este aproape de semnarea Acordurilor de Asociere şi de Liber Schimb cu UE. Rusia ar putea aplica acelaşi scenariu ca şi în Ucraina", a mai adăugat diplomatul.

Totuşi, ambasadorul Ucrainei în Moldova este optimist şi speră că acţiunile violente care au avut loc în Ucraina nu se vor repeta şi pentru ţara noastră. "Nu dorim să avem aceeaşi situaţie pe care o are acum Ucraina. Sunt optimist , cred că se va reveni la normal şi totul se va rezolva pe cale paşnică", a punctat Serghei Pirojkov.

Pe aceeaşi temă:

Guvernul Republicii Moldova: „referendumul ” privind statutul Crimeii este ilegal şi reprezintă o sfidare la adresa suveranităţii Ucrainei Guvernul de la Chişinău a difuzat o declaraţie prin care califică drept ilegal aşa-numitul referendum cu privire la statutul peninsulei Crimeea ce va fi organizat de către autorităţile regionale pe 16 martie.

Dan Nicu: Rusia trebuie oprită chiar cu forţa militară, dacă altfel nu se poate Excepţionalismul rusesc a generat abordări care fac astăzi Rusia să ignore atât vecinii, partenerii şi alte puteri ale lumii, cât şi propriile ei obligaţii internaţionale, asumate de bună voie.

Kerry şi Lavorv nu s-au înţeles. Barack Obama îl avertizează pe Putin că vor exista „consecinţe“ dacă nu acceptă calea diplomatică în cazul Ucrainei Statele Unite şi Rusia "nu au o viziune comună" în privinţa situaţiei din Ucraina, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, subliniind că Rusia va respecta "voinţa locuitorilor din Crimeea".

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite