Ambasadorul R.Moldova în Federaţia Rusă va fi rechemat la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Neguta mir24.tv

Chişinăul îl recheamă pe ambasadorul R.Moldova la Moscova, Andrei Neguţă. Ministerul de Externe ar fi trimis miercuri, 13 februarie, o propunere în acest sens către Guvern.

Potrivit Deschide.md, motivul ar fi modul în care Andrei Neguţă a gestionat subiectul privind deschiderea reprezentanţei diplomatice a Transnistriei la Moscova şi faptul că nu a promovat corect şi cu suficienta fermitate poziţia R.Moldova faţă de acest subiect.

Amintim că începând cu ziua de marţi, 22 ianuarie, Transnistria are o reprezentanţă în Federaţia Rusă, amplasată chiar în centrul Moscovei. Instituţia va avea misiuni similare cu a unui consulat, doar că este înregistrată cu statut de organizaţie neguvernamentală.

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene în legătură cu ştirile privind deschiderea la Moscova a unei „reprezentanţe a Transnistriei”.

De menţionat că Andrei Neguţă a mai fost rechemat de la Moscova în decembrie 2017 „în legătură cu cazurile de hărţuire şi intimidare de către autorităţile Federaţiei Ruse a persoanelor oficiale şi oamenilor politici din Republica Moldova”, iar în mai 2018 a revenit la Moscova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite