Ambasadorul Andrei Neguţa a revenit la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Neguta presedinte.md

Ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Andrei Neguţa, a revenit la Moscova, după ce acum o lună a fost rechemat de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, transmite IPN.

Ministerul rus de Externe informează, într-un comunicat de presă, că ambasadorul Neguţa a avut pe 13 martie o întrevedere cu viceministrul rus al afacerilor externe, Grigori Karasin. Potrivit sursei, cei doi oficiali ai făcut un schimb de opinii cu privire la relaţiile bilaterale în contextul alegerilor parlamentare care au avut loc în Republica Moldova pe 24 februarie.

Contactat de IPN pentru precizări, şeful Serviciului de presă al MAEIE, Alexandr Roitman, nu a răspuns la telefon.

Amintim că Chişinăul l-a rechemat pe ambasadorul R.Moldova la Moscova, Andrei Neguţă. Ministerul de Externe ar fi trimis miercuri, 13 februarie, o propunere în acest sens către Guvern.

Potrivit Deschide.md, motivul ar fi modul în care Andrei Neguţă a gestionat subiectul privind deschiderea reprezentanţei diplomatice a Transnistriei la Moscova şi faptul că nu a promovat corect şi cu suficienta fermitate poziţia R.Moldova faţă de acest subiect.

Amintim că începând cu ziua de marţi, 22 ianuarie, Transnistria are o reprezentanţă în Federaţia Rusă, amplasată chiar în centrul Moscovei. Instituţia va avea misiuni similare cu a unui consulat, doar că este înregistrată cu statut de organizaţie neguvernamentală.

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene în legătură cu ştirile privind deschiderea la Moscova a unei „reprezentanţe a Transnistriei”.

De menţionat că Andrei Neguţă a mai fost rechemat de la Moscova în decembrie 2017 „în legătură cu cazurile de hărţuire şi intimidare de către autorităţile Federaţiei Ruse a persoanelor oficiale şi oamenilor politici din Republica Moldova”, iar în mai 2018 a revenit la Moscova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite