Ambasadoarea R.Moldova în SUA va fi rechemată din funcţie: „A ales să facă diplomaţie de partid şi nu diplomaţie de stat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Guvernul Maiei Sandu, Nicu Popescu, a anunţat că ambasadoarea Republicii Moldova la Washington, Cristina Bălan, a ignorat fără niciun fel de explicaţii ordinul ministrului prin care i-a fost solicitat să se prezinte până cel târziu pe 14 iunie, ora 15.00, pentru consultări la Chişinău.

Nicu Popescu a declarat, într-o postare pe Facebook, că a decis să înaintee Guvernului Republicii Moldova propunerea privind rechemarea Cristinei Bălan din funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii.

„Am reiterat autorităţilor americane că din acest moment toate demersurile şi luările de poziţie ale doamnei Bălan sunt făcute pe cont propriu şi nu reflectă sub nicio formă poziţia Ministerului Afacerilor Externe şi al Integrării Europene din Republica Moldova”, a spus Popescu.

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Guvernul Maiei Sandu, Nicu Popescu, a rechemat-o miercuri, 12 iunie, pe ambasadoarea Republicii Moldova de la Washington, Cristina Balan, pentru consultări. Prezenţa ambasadoarei a fost solicitată la Chişinău pentru vineri, 14 iunie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite