Ambasada Ucrainei în Moldova condamnă acţiunile comuniştilor: „Tragedia din Odesa nu poate fi folosită în scopuri politice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comuniştii au agăţat panglici bicolore de gardul ambasadei FOTO: Artur Reşetnicov
Comuniştii au agăţat panglici bicolore de gardul ambasadei FOTO: Artur Reşetnicov

Comuniştii moldoveni au depus ieri flori la sediul Ambasadei Ucrainei de la Chişinău, în memoria activiştilor proruşi care au murit în Casa Sindicatelor din Odesa pe 2 mai. Misiunea diplomatică susţine că acţiunea neautorizată a avut drept scop provocarea unor dispoziţii antiucrainene în Moldova şi obţinerea dividendelor politice.

„Tragediile din Ucraina nu pot fi folosite de niciun partid din Moldova în scopuri politice. Evenimentele din Odesa în urma cărora zeci de persoane au murit şi sute au fost rănite demonstrează că împotriva statului nostru se duce un război ascuns. Amploarea tragediei este şocantă, dar organele de drept ucrainene derulează o anchetă complexă şi obiectivă şi vinovaţii vor fi pedepsiţi. Exprimăm condoleanţe rudelor celor decedaţi şi ne rugăm împreună cu întreaga ţară pentru însănătoşirea răniţilor“ , se arată într-o declaraţie publicată de Ambasada Ucrainei în Republica Moldova.

Reprezentanţa diplomatică s-a mai arătat indignată de faptul că membrii PCRM au legat de gardul ambasadei  panglici „Sfântul Gheorghe“, care au devenit în Ucraina un simbol al invaziei ruseşti. „Acoperindu-se aceste panglici, separatiştii din Ucraina în ultimele luni organizează provocări care se soldează cu multiple victime în rândul populaţiei civilă“, explică diplomaţii ucraineni.

Ambasada avertizează că protestatarii riscă să fie sancţionaţi pentru expunerea simbolicii politice pe teritoriul său.De cealaltă parte, deputatul comunist Artur Reşetnicov susţine că nu a fost vorba de un miting.

„Am venit doar să depunem flori, îndoliaţi, în memoria celor arşi, tăiaţi şi împuşcaţi. Exact aşa s-a întâmplat în 1941-1945… Iar celor de la ambasadă nu le-ajuns bun simţ să iasă să spună câteva cuvinte. Citind această declaraţie, înţeleg că, dacă aveau cocktailuri Molotov, ne-ar fi dat foc şi nouă. Îmi vine să las la o parte diplomaţia şi să trimit ambasadorul! Dar suntem oameni politicoşi…“, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

flori ambasada ucrainei
Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite