Ambasada Moldovei în Israel rămâne la Tel Aviv. Maia Sandu spune că nu există un document semnat de Guvernul Filip ce ar oficializa mutarea la Ierusalim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu gov.md

Ambasada Republicii Moldova în Israel va rămâne la Tel Aviv şi nu va fi mutată la Ierusalim. Prim-ministra Maia Sandu susţine că nu există o decizie a fostului Guvern ce ar spune că Ambasada va fi mutată, deşi ex-premierul Pavel Filip anunţase anterior despre o hotărâre a Executivului în acest sens.

„Nu am găsit niciun document când am ajuns în Casa Guvernului. Se pare că nu a existat o asemenea decizie. Nu există niciun document scris. A existat doar un comunicat de presă. Respectiv, nu există o asemenea decizie şi nu se mută ambasada”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Amintim că, pe 11 iunie, Guvernul în exerciţiu de la Chişinău, condus de premierul Pavel Filip, a aprobat în şedinţa de o hotărâre prin care s-a decis că Ambasada Republicii Moldova din Israel va fi transferată de la Tel Aviv la Ierusalim.

Unii experţi spuneau că decizia Guvernului vine să atragă sprijinul SUA de partea PDM în contextul crizei politice de la Chişinău.

Până în acest moment, doar două ambasade şi-au mutat sediile de la Tel Aviv la Ierusalim. Este vorba despre SUA şi Guatemala. Moldova urma să devină primul stat european care îşi mută Ambasada la Ierusalim.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite