Alina Russu: Transportarea organizată la secţia de votare nu este interzisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Comisia Electorală Centrală anunţă că, pe parcursul zilei de 24 februarie, a primit mai multe sesizări privind pretinse încălcări ale legislaţiei electorale. Unele dintre ele au vizat acţiuni de agitaţie electorală, dar şi transportarea organizată la secţiile de votare a alegătorilor din stânga Nistrului.

Preşedinta CEC, Alina Russu, a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că transportarea organizată la secţia de votare nu este interzisă, însă cazurile semnalate vor fi documentate pentru a vedea dacă nu au existat tentative de corupere a alegătorilor sau de influenţare a votului, transmite IPN.

Alina Russu a comunicat că, aproape de ora 18.30, au votat peste un milion 320 de mii de alegători, ceea ce constituie 46% din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale. 53% de votanţi sunt femei, 47% – bărbaţi. Cei mai activi sunt alegătorii cu vârstele cuprinse între 56 şi 70 de ani (37%), iar cei mai pasivi sunt tinerii până 25de ani (8%).

În secţiile de votare deschise în străinătate, până la ora 18.30 (ora Moldovei), au votat peste 60 de mii de alegători. Cele mai solicitate au fost secţiile de votare din Londra şi Dublin. Şi în cadrul celor două circumscripţii destinate cetăţenilor din stânga Nistrului s-a atestat o participare activă. Şi-au exercitat dreptul al vot peste 35 de mii de alegători.

Preşedinta CEC a respins acuzaţiile privind posibilitatea votării multiple. Sistemul Informaţional Automatizat şi nu a identificat nicio tentativă de acest fel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite