Alexandru Tănase: Transportarea alegătorilor la secţiile de vot nu este o încălcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Tanase parlament.md

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Alexandru Tănase susţine că transportarea organizată a alegătorilor spre secţiile de votare de către un concurent electoral nu este o încălcare a legislaţiei

„Cu condiţia că nu sunt cumpărate voturile. Sunt lucruri diferite”, a precizat Alexandru Tănase la Adevărul Live.

Alexandru Tănase spune că nu a fost de acord cu modificarea legislaţiei în ceea ce priveşte permiterea agitaţiei electorale în ziua alegerilor.

„Era mai bine să menţinem reglementările anterioare. Astfel, ar fi fost foate simplu să identificăm unde este acea linie roşie. Transportarea fără propagandă este un element, transportarea cu propagandă este alt element. În cazul de faţă legea permitea chiar şi în ziua alegerilor să faci agitaţie electorală. Atunci, dacă un candidat a încărcat oamenii într-un autocar, i-a adus la vot şi în timpul drumului promova propria persoană, nu este o încălcare”, a spus Tănase.

Referitor la cazurile de mituire a alegătorilor în ziua alegerilor din 24 februarie, pe cele două circusmcripţii uninominale deschise pentru cetăţenii din Transnistria, Tănase consideră că procuratura ar trebui să investigheze aceastp situaţie, iar dacă ea se adevereşte, există temei pentru anularea rezultatului alegerilor pe cele două circumscripţii.

Amintim că, de la primele ore ale dimineţii, sute de locuitori ai Transnistriei s-au înghesuit la secţiile de votare de pe malul drept al Nistrului pentru a-şi exercita dreptul la vot în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie, din Republica Moldova. Aceştia au fost aduşi organizat cu autobuzele. Potrivit mai multor surse, alegătorii au fost remuneraţi cu câte 20 de dolari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite