Alexandru Tănase: Am putea discuta la modul serios despre unire doar când vor exista mesaje foarte clare de la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Alexandru Tănase a declarat că politicienii de la Chişinău trebuie să fie conştienţi că „mesajul puternic unionist consolidează electoratul în jurul lui Dodon”. În plus, Tănase susţine că putem discuta la modul serios despre un proiect unionist doar atunci când vor exista mesaje foarte clare de la Bucureşti.

„În toată perioada existenţei Republicii Moldova ca stat independent, eu nu am văzut niciun mesaj oficial (...) Să-mi arătaţi măcar un gest al Bucureştiului oficial care ar lăsa să se înţeleagă că Bucureştiul ar dori absorbţia Republicii Moldova”, a spus Alexandru Tănase la emisiunea „Adevărul Live” de pe adevarul.ro

În ceea ce priveşte mesajele unioniste ale politicienilor români, ex-preşedintele CC a precizat că „trebuie să facem o distincţie clară între mesajele politicienilor şi politicile pe care le promovează un stat sau altul”. 

„Nu trebuie să le confundăm. Suntem în Centenarul Unirii”, a subliniat Tănase.

Potrivit lui, „trebuie să încercăm să tratăm foarte realist acest subiect şi să nu semănăm iluzii deşarte”. 

„Decizia până la urmă aparţine Bucureştiului. Dacă Bucureştiul va decide că reîntregirea României este un proiect naţional şi va anunţa oficial acest lucru, sigur că altfel vor arăta lucrurile şi în scena politică de la Chişinău”, a accentuat Alexandru Tănase.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite