Alexandru Tănase: „Filat n-a înţeles că epoca dictatorilor a apus“. Călin Vieru: „Tratamentul totalitar-despotic nu poate fi tolerat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Godea, care a anunţat astăzi că va candida independent la Primăria Capitalei, ar putea fi al patrulea membru marcant care părăseşte Partidul Liberal Democrat din Moldova.

„Oamenii educaţi cu adevărat în condiţii democratice nu vor tolera un tratament totalitar-despotic. Aşa a plecat Nagacevschi, Tănase, Vieru, iar acum şi Godea", a comentat omul de afaceri Călin Vieru gestul fostului său coleg de partid.

Fiul regretatului poet Grigore Vieru a fost exclus din formaţiune înainte de alegerile parlamentare din noiembrie 2010, fiind înlocuit în lista electorală cu Victor Bodiu, actualul candidat al PLDM la şefia Capitalei.

„Filat aşa şi n-a înţeles că epoca dictatorilor a apus", scrie pe o reţea de socializare şi fostul prim-vicepreşedinte al PLDM, Alexandru Tănase, care a plecat din partid în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale.

Ministrul în exerciţiu al Justiţiei citează astfel un articol al editorialistului Constantin Tănase, intitulat „Godea a rupt-o cu Filat. Cine e următorul".

„Cu certitudine, decizia lui Godea nu e ultimul ram care se va frânge şi din fostul falnic şi semeţ Stejar va rămâne un trunchi găunos, plin de scorburi în care vor putrezi speranţele noastre spulberate", scrie ziaristul.

Şi juristul Vitalie Nagacevschi, care a plecat anul trecut din PLDM, susţine că în partid a fost instaurată o „dictatură soft“.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite