Alexandru Tănase: Bisericile din Moldova sunt instituţii politice care au preluat propaganda Comitetului Central al URSS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ex-preşedintele Curţii Constituţionale din Moldova, Alexandru Tănase, întrebat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă cum a acceptat biserica din Moldova să fie politizată, a declarat că aceasta este o instituţie politică de propagandă, sugerând că nu există o biserică autentică în ţară.

„Biserica noastră nu a fost politizată, nici nu avem biserici. Ăstea sunt instituţii politice care au preluat după prăbuşirea Uniunii Sovietice ceea ce făcea înainte secţia de propagandă a Comitetului Central. Până la urmă, cred că biserica va fi cea care va plăti foarte scump toate jocurile politice pe care le face”, a declarat Alexandru Tănase.

Tănase a comentat şi concertul organizat de Igor Dodon pentru ziua de 24 august, la care vor participa şi interpeţi ruşi. cu prijelul încheierii Operaţiunii Iaşi-Chişinău, numită de şeful statului drept zi a eliberării ţării de ocupaţia fascistă.

„Ce s-a întâmplat pe 24? Nimic. Eliberarea poţi să o faci anul împrejur, că nu s-a eliberat pe 24 nimic. Când eliberezi, pleci. Eu cred că ar fi foarte bine ca preoţii să meargă să cânte nu în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Nu au decât să se deplaseze lângă clădirea fostului Consulat italian, lângă actualul Institut de Arte. Acolo sunt gropile de var, şi „eliberatorii” când au venit ei au nimicit în primele zile peste 2 mii de preoţi. Dar în general, când cântă comuniştii cu preoţii în piaţă, ar fi bine să ştie că per total au fost nimiciţi peste 560 de mii de preoţi”, a adăugat fostul preşedinte al CC.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite