Alexandru Slusari: Nu sunt de acord cu decizia privind eliberarea lui Vlad Filat înainte de termen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Parlamentului, deputatul PPDA Alexandru Slusari, spune că nu este de acord cu hotărârea instanţei de a-l elibera înainte de termen din închisoare pe fostul premier Vlad Filat.

Alexandru Slusari a declarat pentru Unimedia.info că nici nu prea a înţeles aspectul juridic al problemei. 

„Am reţinut că i-a fost redus termenul de detenţie, însă n-am înţeles de ce el a fost eliberat condiţionat. În calitate de preşedinte al comisiei de anchetă nu sunt de acord cu aceasta decizie. Materiale cu care am făcut cunoştinţă denotă foarte clar că în anul 2013 Filat a facilitat procesul pierderii controlului de către stat la BEM. Chiar pe alocuri a jucat un rol decisiv. În 2014 el n-a întreprins nimic pentru a stopa procesul devalizării sistemului bancar plus a beneficiat de mai multe credite de la BEM, care nu au fost rambursate”, a afirmat Slusari.

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova Vlad Filat a fost eliberat din închisoare înainte de termen marţi, 3 decembrie, după ce a petrecut doar patru ani în detenţie din cei nouă ani la care a fost condamnat, în iunie 2016, pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă.

Vlad Filat a fost reţinut în octombrie 2015 şi condamnat pe 27 iunie 2016 la nouă ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă, pornind de la un autodenunţ al lui Ilan Şor, în care acesta a declarat că i-a oferit, pe timpul când Vlad Filat era premier, bani şi cadouri în sumă de 250 de milioane de dolari în schimbul unor servicii guvernamentale, bani ce ar fi provenit de la Banca de Economii. Vlad Filat a pledat nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite