Alexandru Slusari: Iniţiativa PDM privind majorarea salariilor este una populistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDA Alexandru Slusari susţine că iniţiativa PDM de a majora salariile angajaţilor din primării cu până la 50% nu este altceva decât o acţiune de populism cinic. Potrivit lui, prin majorările salariale şi alocarea a doar 26 de milioane de lei din bugetul de stat se încearcă compensarea lipsei reformelor în domeniul administraţiei locale şi a miliardelor de lei, ratate de localităţi, transmite IPN.

„Nici în şapte ani, fiind în toate alianţele de guvernare, nici în ultimii doi ani şi jumătate de guvernare unipersonală, Plahotniuc şi gaşca lui de profitori n-au făcut nimic pentru descentralizare financiară şi administrativă a ţării. Mai mult ca atât, regimul a făcut totul posibil pentru transformarea Moldovei într-un stat centralizat excesiv”, scrie Alexandru Slusari pe o reţea de socializare.

Potrivit lui, actualmente autorităţile locale se confruntă cu un şir de probleme începând de la administrarea fondurilor speciale pentru regiuni de către funcţionari publici la nivelul central şi se repartizarea după criteriile politice, până la lipsa înregistrării după autorităţile locale şi paşaportizarea majorităţii clădirilor, terenurilor şi lacurilor ale unităţilor administrativ-teritoriale.

Alexandru Slusari consideră că după procesul de ameninţare cu dosarele penale, guvernarea trece la etapa coruperii a factorilor de decizie în teritoriul. 

„Cu puţin timp înaintea scrutinului parlamentar, dictatorul aruncă nişte firimituri de umilinţă pentru câteva mii de reprezentanţi ai satelor şi oraşelor, ştiind că primăriile şi în condiţiile sărăciei totale se bucură de încredere de zeci de ori mai mare decât guvernare actuală antipopulară”, scrie vicepreşedintele PDA.

Vicepreşedintele Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, a anunţat marţi, 10 iulie, o iniţiativă prin care se propune ca salariile angajaţilor autorităţilor publice locale, respectiv primari şi personalul din primării, preponderent din comune, să fie majorate cu până la 50%, începând cu luna august a anului curent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite