Alexandru Slusari: Ideea cu care iese Guvernul este ca agricultorii să se descurce singuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Slusari IPN

Vicepreşedintele Parlamentului Alexandru Slusari susţine că soluţiile propuse de Guvern pentru agricultori sunt practic imposibil de realizat şi, chiar dacă sunt realizabile, până a fi implementate, va dura foarte mult. Potrivit deputatului, ideea de bază cu care iese Guvernul este ca agricultorii să se descurce singuri şi cu băncile, şi cu organizaţiile de microfinanţare, transmite IPN.

Alexandru Slusari a remarcat că Grupul de lucru pentru redresarea situaţiei din agricultură s-a întâlnit astăzi cu agricultorii din 13 raioane. „Agricultorii merg la unele cedări, chiar dacă au fost minţiţi de premier”, a menţionat Alexandru Slusari.

Deputatul a spus că reeşalonarea datoriilor faţă de bănci nu este posibil de realizat legal. „Această lege nu va fi elaborată şi aprobată, FMI este categoric împotrivă”. Cât priveşte rambursarea TVA, potrivit lui Alexandru Slusari, proiectul de lege va fi realizat, dar cel mai probabil FMI va da răspuns negativ. „Chiar dacă acest proiect are perspectivă, acest lucru va dura. Agricultorii au înţeles acest lucru, că la aceste două capitole au fost minţiţi”, a spus Alexandru Slusari.

Azi agricultorii au propus să li se aloce suplimentar 200 de milioane de lei. Deputatul consideră că aceşti bani ar putea identificaţi. Agricultorii le-au dat două zile autorităţilor pentru ca aceştia să ia o decizie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite