Alexandru Muravschi: PAS trebuie să-şi retragă candidatul de la Hânceşti în favoarea lui Grigore Cobzac

Alexandru Muravschi: PAS trebuie să-şi retragă candidatul de la Hânceşti în favoarea lui Grigore Cobzac

Pentru a depăşi actuala situaţie jenantă pentru Partidul Acţiune şi Solidaritate, candidatul înaintat de către formaţiune, Olesea Stamate, trebuie să prindă momentul potrivit şi să-şi anunţe retragerea din campania electorală de la Hânceşti în favoarea candidatului independent Grigore Cobzac. De această părere este fostul viceprim-ministru Alexandru Muravschi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit lui, Olesea Stamate are puţine şanse de a obţine un rezultat bun la acest scrutin în comparaţie cu alţi candidaţi înregistraţi în cursă, transmite IPN.

În opinia lui Alexandru Muravschi, Olesea Stamate trebuie să se retragă şi trebuie să îndemne alegătorii Partidului Acţiune şi Solidaritate să-şi dea voturile pentru Grigore Cobzac. „Având în vedere experienţa anterioară şi caracterul Maiei Sandu, preşedinta PAS, dacă politiciana nu va face acest pas, atunci putem spune că această persoană nu este în stare să ţină cont de conjunctură şi de interesele propriului electorat”, a afirmat Alexandru Muravschi în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul NTV Moldova.

Jurnalistul Valerii Demideţkii este de părere în politica mondială există o astfel de practică când un candidat este selectat nu pentru profesionalismul său, dar pentru loialitatea faţă de partid şi mulţi politicieni ţin cont de acest aspect pentru că un specialist poate deveni un adversar al formaţiunii ulterior. În opinia lui, ceea ce s-a întâmplat la scrutinul electoral de la Hânceşti când PAS a înaintat-o pe Olesea Stamate, deşi avea un membru de partid puternic în regiune, care în scrutinul anterior a obţinut un scor bun în această circumscripţie, relevă o luptă serioasă în interiorul partidului.

De asemenea, jurnalistul atrage atenţia asupra faptului că pe eşichierul de dreapta sunt prea mulţi candidaţi la scrutinul parlamentar de la Hânceşti. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările