Alexandru Jizdan: Acordarea locuinţelor de serviciu va creşte atractivitatea funcţiei de angajat al MAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO politia.md
FOTO politia.md

Acordarea locuinţelor de serviciu angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne va spori atractivitatea funcţiei de angajat al MAI. Aşa speră ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, care a menţionat în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal 2 că acest lucru ar putea creşte optimismul în ziua de mâine, transmite IPN.

Alexandru Jizdan susţine că actualmente fluctuaţia de cadre în cadrul structurilor ministerului s-a micşorat. Potrivit lui, nu doar lipsa unei locuinţe este motivul din care oamenii pleacă din sistem, este vorba şi de dotare, salarizare, regimul de muncă.

„Faptul că vom avea aceste 550 de apartamente sper că va face lumea să fie mai optimistă în ziua de mâine, atractivitatea funcţiei de angajat al Ministerului de Interne să crească zi de zi”, a spus ministrul.

Şeful MAI susţine că acordarea apartamentelor de serviciu se va face cu un grad sporit de transparenţă şi locuinţele nu vor fi acordate în funcţie de gradele de rudenie, de relaţia cu şeful.

„Oamenii care vor trebui să-şi primească apartamentele, le vor primi. Nu vom lua în calcul arborele genealogic”, a mai adăugat ministrul.

Primii care îşi vor primi apartamentele de serviciu sunt pompierii şi salvatorii. În total, angajaţii MAI vor beneficia de 550 de apartamente în municipiul Chişinău. Este vorba despre angajaţii Inspectoratului General al Poliţiei, poliţiştii de frontieră, salvatorii şi carabinierii. Totodată, necesitatea este de aproximativ o mie de locuinţe de serviciu.

Alexandru Jizdan suţine că instituţia pe care o conduce mai are în vizor câteva locaţii pe care intenţionează să le modernizeze şi să construiască inclusiv spaţii în care angajaţii MAI să facă sport. „Astfel încât oamenii care lucrează în Ministerul de Interne să nu fie cu speranţa de viaţă de 59 de ani, să fie oameni sănătoşi”, a afirmat şeful MAI.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite