Alexandr Stoianoglo, propus de CSP la funcţia de procuror general al R. Moldova

Alexandr Stoianoglo, propus de CSP la funcţia de procuror general al R. Moldova

Consiliul Superior al Procurorilor l-a desemnat pe fostul deputat democrat Alexandru Stoianoglo la funcţia de procuror general al Republicii Moldova. Potrivit Constituţiei, preşedintele ţării este cel care numeşte în funcţie procurorul general, la propunerea CSP. Şeful statului poată să respingă candidatura propusă de CSP doar o singură dată, după care Legea Supremă îl obligă să semneze decretul privind numirea în funcţie a procurorului general.

CSP a avut de ales între patru candidaţi, preselectaţi de o comisie creată de Ministerul Justiţiei, în frunte cu ministra Justiţiei de la acea vreme, Olesea Stamate.

Este vorba despre Oleg Crâşmaru, ofiţer superior de urmărire penală la Centrul Naţional Anticorupţie, Vladislav Gribincea, avocat şi preşedinte al Centrului de Resurse Juridice, Veaceslav Soltan, procuror, şef de secţie în cadrul Procuraturii Generale, şi Alexandr Stoianoglo, avocat, fost adjunct al procurorului general şi fost deputat din partea Partidului Democrat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: