Alegeri Republica Moldova, turul doi. Secţia de votare din Varniţa, asaltată de alegătorii din Transnistria FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În satul Varniţa, raionul Anenii Noi, regiune aflată în apropiere de Transnistria şi unde de obicei au posibilitatea să voteze alegătorii din stânga Nistrului, se atestă o prezenţă masivă la vot. CEC  a anunţat că în localitatea Varniţa s-au epuizat buletinele de vot în urma votului masiv.

Adevărul de Anenii noi scrie pe pagina sa de Facebook că sute de maşini cu numere transnistrene au fost observate la cele două secţii de votare din Varniţa, iar mii de oameni, angajaţi ai întreprinderilor din Bender şi Tiraspol, li se verifică fişele din Buletin, pentru a vedea dacă au votat.

Peste 4.800 de alegători care îşi au domiciliul în stânga Nistrului şi-au exercitat dreptul la vot până la ora 13.00. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, în comparaţie cu primul tur, rata de participare este mai mare. Acum două săptămâni, către aceeaşi oră votaseră 6.900 de alegători din regiunea transnistreană, transmite IPN.

Membru CEC, Vladimir Şarban, a amintit într-un briefing de presă că alegătorii transnistreni pot vota la 30 de secţii de votare deschise în dreapta Nistrului.  Acesta a spus că în mai toate secţiile se atestă o majorare a numărului de cetăţeni care au votat comparativ cu primul tur de scrutin.

Prezenţa cea mai activă la vot se atestă la Rezina, unde către 13.00 au votat 1.023 de alegători transnistreni, comparativ cu cifra totală de 1.117 alegători în primul tur.

image

O prezenţă energică la vot din partea cetăţenilor moldoveni din stânga Nistrului a fost observată şi de CEC, care a anunţat că până la ora 13 au votat 4.800 de alegători.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite