Alegeri Republica Moldova. PAS a depus la CEC semnăturile pentru susţinerea candidatei Maia Sandu la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pas.md
FOTO pas.md

Grupul de iniţiativă în susţinerea candidatului desemnat de Partidul Acţiune şi Solidaritate la funcţia de preşedinte, Maia Sandu, a depus la Comisia Electorală Centrală joi, 22 septembrie, listele de subscripţie cu semnăturile colectate.

Sandu afirmă că au fost colectate peste 27 de mii de semnături, însă au fost depuse la CEC aproape 25 de mii. În plus, preşedintele PAS a declarat că a aflat aşteptările cetăţenilor de la alegerile prezidenţiale în procesul de colectare a semnăturilor.

În opinia ei, Republica Moldova are nevoie de o nouă clasă politică şi alegerile prezidenţiale pot fi primul pas. 

„Şi când vorbesc despre o nouă clasă politică vorbesc de oameni integri, oneşti, de oameni pe care îi preocupă interesul cetăţeanului şi care au demonstrat acest lucru. Republica Moldova are nevoie de o clasă politică de oameni profesionişti, de oameni care ştiu cum să restructureze acest sistem, cum să-l schimbe, cum să reconstruiască instituţii ale statului care să acţioneze în interesul cetăţeanului”, a subliniat politicianul.

Tot joi, 22 septembrie, a depus la CEC semnăturile şi candidatul înaintat de Partidul Politic Partidul Nostru, Dumitru Ciubaşenco. Ca urmare a tragerii la sorţi, Dumitru Ciubaşenco va fi în buletinul de vot cu numărul şase, iar Maia Sandu va ocupa poziţia a şaptea.

Comisia urmează, timp de şapte zile să examineze setul de documente, să verifice listele de subscripţie prezentate şi să decidă asupra înregistrării sau refuzului înregistrării candidatului desemnat în alegeri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite