Alegeri Republica Moldova. Liliana Palihovici: Eu aş vota pentru un preşedinte mai bătăios şi mai vocal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat, Liliana Palihovici, afirmă că ar vota un preşedinte care ar veni în funcţie să rezolve problemele cetăţenilor, nu să lupte pentru mai multă putere.

Liberal-democrata susţine că alegerile prezidenţiale au loc în contextul unui grad scăzut de încredere a cetăţeanului în toate instituţiile statului. 


Ea a subliniat că starea de spirit a cetăţenilor este mai proastă comparativ cu ultimele alegeri prezidenţiale, când alegătorii aveau un avânt patriotic mult mai mare, însă după evenimentele din ultimii ani, gradul de disperare a cetăţeanului a crescut.

Palihovici e convinsă că în Moldova se va putea vorbi despre o reală stabilizare a situaţiei atunci când cele patru puteri: legislativă, executivă, judecătorească şi mass-media vor avea o independenţă în acţiune şi aceasta va fi strict ghidată de interesul cetăţeanului.


Vicepreşedintele PLDM este de părere că miza candidaţilor la alegerile prezidenţiale este diferită faţă de lucrurile pe care le doresc cetăţenii. Candidaţii pot fi grupaţi în câteva direcţii. Unii candidaţi doresc să-şi întărească accesul la putere, alţii doresc să acceadă la putere, a treia categorie îşi doreşte ca prin obţinerea funcţiei de preşedinte de ţară să schimbe direcţia strategică de dezvoltare a Republicii Moldova. Ultima categorie îşi doreşte să-şi satisfacă propriul orgoliu.

„Miza cetăţeanului este să fie ales un preşedinte care să aibă putere să le schimbe viaţa lor în bine”, a declarat Liliana Palihovici.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite