Alegeri Republica Moldova. Andrei Năstase a vorbit la Washington despre posibila fraudare a alegerilor prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova Andrei Năstase a întreprins o vizită la Washington în perioada 19-21 septembrie. Năstase a avut mai multe întrevederi cu politicieni influenţi din SUA, iar una dintre temele de discuţie a fost posibila fraudare a alegerilor prezidenţiale din 30 octombrie de către guvernare.

„Am avut întâlniri cu influenţi oameni politici americani, congresmani şi înalţi funcţionari de stat, dar şi din domeniul economic, pe care i-am informat cu privire la realităţile moldoveneşti, la riscurile unor finanţări necondiţionate, directe sau prin Fondul Monetar International, acordate regimului oligarhic cleptocratic de la Chisinau”, se arată într-un comunicat de presă emis de PPDA.

De asemenea, politicianul ar fi abordat problema din justiţia moldovenească, presă, care în opinia lui este monopolizată de Vlad Plahotniuc, încălcarea flagrantă a drepturilor omului, dar şi alte subiecte. 

„Alegerile prezidenţiale şi riscurile majore de fraudare a acestora de către guvernare au constituit o temă aparte de discuţie, considerându-se în mod unanim că doar prin consolidarea societăţii si conjugarea eforturilor opoziţiei democratice acest fenomen poate fi contracarat, apelându-se şi la exemple din experienţa altor ţări”, a adăugat liderul PPDA.

Năstase menţionează că a fost audiat în cadrul investigaţiei demarate pe marginea furtului secolului şi a spălărilor de miliarde de dolari.

„În faţa agenţilor a două instituţii federale am suplimentat declaraţiile făcute anterior, urmând ca un pachet de documente să fie pus la dispoziţia acestora în cel mai scurt”, a conchis politicianul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite