Alegeri locale Chişinău. Valeriu Munteanu: Voi continua proiectele lansate de Dorin Chirtoacă la Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PL la funcţia de primar al Capitalei, Valeriu Munteanu, dă asigurări că va continua proiectele iniţiate de fostul primar Dorin Chirtoacă, transmite IPN. Valeriu Munteanu a spus că cele mai mari cinci proiecte care sunt în derulare vizează izolarea termică a clădirilor, reconstrucţia Staţiei de Epurare, proiectul de reconstrucţie şi reparare a drumurilor, asamblarea troleibuzelor şi managementul integrat al deşeurilor.

Un alt proiect a fost lansat pe când Valeriu Munteanu era ministru al Mediului, şi anume curăţarea râului Bâc pe toată lungimea municipiului Chişinău. Proiectul este de zece milioane de euro, bani oferiţi de România şi UE.


Valeriu Munteanu a accentuat că, împreună cu partenerii externi BERD, BEI şi UE, s-a muncit ani la rând la diverse proiecte mari de care se bucură deja şi se vor bucura locuitorii Capitalei. 

„Proiecte care, spre regret, au fost îngheţate în perioada în care de la Primăria Chişinău a fost înlăturat Dorin Chirtoacă, or partenerii de dezvoltare nu au dorit să continue derularea cu uzurpatori şi persoane care nu reprezintă locuitorii municipiul Chişinău”, spune candidatul.

La rândul său, Dorin Chirtoacă şi-a exprimat convingerea că doar Valeriu Munteanu va putea continua aceste proiecte, pentru că le cunoaşte în detaliu, şi le asumă, iar fără continuarea acestor proiecte nu este posibilă dezvoltarea durabilă a Chişinăului, orice ar spune alţi candidaţi electorali. 

Chirtoacă a reamintit că în cei zece ani de activitate, bugetul Chişinăului a fost suficient doar pentru supravieţuire, adică acoperirea cheltuielilor curente, iar dezvoltarea Chişinăului a fost posibilă doar datorită partenerilor europeni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite