Alegeri locale Chişinău. Oazu Nantoi îndeamnă chişinăuienii să-l voteze pe Andrei Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Analistul politic Oazu Nantoi, care în 2015 a candidat la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, îndeamnă acum alegătorii, în special pe cei peste 30 de mii de oameni care l-au votat, să-l susţină în scrutinul din  20 mai pe candidatul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, care are şi susţinerea Partidului Acţiune şi Solidaritate.

Într-o conferinţă de presă la IPN, Oazu Nantoi a spus că alegerile noi în Chişinău constituie un preludiu pentru alegerile parlamentare din toamna anului curent, iar „tandemul politic Silvia Radu – Ion Ceban au porunca de la stăpânii lor politici de a crea un front comun împotriva candidatului Andrei Năstase”.

Oazu Nantoi spune că îi vine greu să o perceapă pe Silvia Radu în calitate de candidat independent, din moment ce dânsa a participat şi la alegerile prezidenţiale din 2016 şi a prezentat la Comisia Electorală Centrală peste 15 mii de semnături, dar în final s-a ales cu numai peste cinci mii de voturi.

La fel, spune că nu poate uita cum Fracţiunea Socialiştilor din Consiliul municipal Chişinău, în frunte cu Ion Ceban, actualul rival al Silviei Radu, a făcut posibilă desemnarea dânsei în funcţia de viceprimar, primar interimar, şi i-a asigurat consolidarea imaginii, „votând cuminte şi unanim în CMC mai multe decizii”.

Potrivit lui Nantoi, bătălia reală pentru funcţia de primar se va da peste un an, la alegerile locale generale din 2019. „Tandemul Plahatniuc – Dodon doreşte să slăbească poziţiile oponenţilor săi şi pentru aceasta utilizează tandemul Silvia Radu – Ion Ceban, iar nouă, cetăţenilor Republicii Moldova, ne rămâne decât să reacţionăm aşa cum considerăm de cuviinţă”, spune Oazu Nantoi, subliniind că este imposibil să se facă ceva eficient în municipiul Chişinău atât timp cât nu se schimbă puterea centrală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite