Alegeri locale Chişinău. Constantin Codreanu: Chişinăul are viitor doar prin unirea cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Partidului Unităţii Naţionale, Constantin Codreanu, susţine că unica şansă pentru ca municipiul Chişinău să treacă peste problemele actuale este să ajungă în UE, iar singura poartă către UE este România.

Dacă va fi ales primar al Chişinăului, Constantin Codreanu promite să unească toţi locuitorii capitalei, indiferent de etnie, limbă vorbită şi confesiune, dar în acelaşi timp spune că nu renunţă la statutul său de unionist şi afirmă foarte clar că fără de unirea cu România Chişinăul nu are viitor. Declaraţiile au fost făcute în cadrul celei de-a doua runde a dezbaterilor publice „Vă rog să mă alegeţi primar, pentru că...”, organizate de Agenţia de presă IPN.

Constantin Codreanu afirmă că programul său electoral este pentru cinci ani pe care l-a denumit „unire, dezvoltare, modernizare”. Prin acest program candidatul îşi propune să realizeze un obiectiv în care crede de peste 15 ani, pentru care luptă şi pentru care munceşte în calitate de parlamentar acum şi va munci după ce va fi ales primar al Chişinăului. Candidatul a vorbit despre promovarea unirii Republicii Moldova cu România.

„Vin cu acest program fiind conştient de problemele pe care le are Chişinăul. Este suficient să ieşim din casă ca să vedem drumurile foarte proaste, un aspect extrem de urât al Chişinăului, oamenii supăraţi pe condiţiile din transport, de modul în care arată blocurile în care locuiesc”, a spus Constantin Codreanu.

Candidatul afirmă că modul în care a ajuns să arate Chişinăul arată că pentru administraţiile anterioare nu a contat planul urbanistic general, dar cât de plin era plicul acelora care veneau să corupă funcţionarii din Primărie. Constantin Codreanu declară că este un politician tânăr, neimplicat în politica moldovenească, vine la Primăria municipiului Chişinău cu viziuni noi, europene.

El promite că va aduce ceea ce foarte mult lipseşte în acest moment Chişinăului: un buget mai mare. Bugetul existent actualmente nu poate face faţă problemelor capitalei. „Vin cu fonduri din România prin acorduri de înfrăţire, prin proiecte concrete”, a spus candidatul.

Constantin Codreanu afirmă că în aceste alegeri sunt implicaţi unioniştii care nu s-au simţit reprezentaţi de un candidat înscris în cursa electorală înaintea sa. Decizia de a candida a fost luată după consultările pe care le-am avut cu mişcarea unionistă, cu două partide care l-au sprijini, inclusiv cu votanţii săi de la alegerile parlamentare din România din decembrie 2015.

„Noi toţi luptăm pentru o cauză, nu luptăm pentru un partid, pentru un om. Şi asta trebuie să fie viziunea unui politician în Republica Moldova, în municipiul Chişinău”, declară Constantin Codreanu.

Candidatul afirmă că din scurta sa activitate de om politic a înţeles că cetăţenii sunt mai deştepţi decât îi cred unii politicieni. El susţine că trebuie să fii sincer cu cetăţenii şi să nu-i minţi, să nu le spui că nu faci politică, când faci politică, să nu le spui că le oferi soluţii doar pentru ziua de mâine, pentru că eu nu trăiesc de azi pe mâine. „Sunt tânăr, sunt motivat de un obiectiv măreţ, dar în acelaşi timp sunt unul dintre acei care înţelege importanţa faptelor, nu doar a vorbelor, şi care completează vorbele cu fapte, sunt singurul care va asigura parcursul european al Chişinăului prin România”, a conchis candidatul.

Potrivit lui Igor Boţan, director executiv ADEPT, expert permanent al proiectului, cele mai mari avantaje pe care le are Constantin Codreanu este tinereţea, nu se găseşte în mrejele politice de la Chişinău şi de alt ordin. Potrivit expertului, deşi este tânăr, este deputat în Parlamentul României, iar lipsa de experienţă în administraţia publică locală o compensează prin faptul că are o echipă bună, are de la cine învăţa şi poate aduce fonduri pentru dezvoltarea Chişinăului.

Dezbaterile publice „Vă rog să mă alegeţi primar, pentru că...”, constituie ediţia a 90-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, desfăşurat cu susţinerea Fundaţiei germane Hanns Seidel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite