Alegeri locale Chişinău. Codreanu: Miza acestui scrutin este viitorul românesc şi european al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Candidatul PUN la funcţia de primar de Chişinău, Constantin Codreanu, afirmă că decizia de a participa în aceste alegeri este una colectivă şi aparţine Mişcării Unioniste, alături de structurile de partid care şi-au asumat obiectivul de apropiere decisivă de România.

Într-un interviu pentru IPN, Constantin Codreanu a declarat că este „singurul candidat care îl poate învinge pe Ivan Ceban în turul II”.

„Sunt singurul candidat aflat, în acest moment, pe trend ascendent în sondajele de opinie. Am trecut deja de pragul psihologic de 10% şi sunt convins că săptămâna aceasta vom mai urca în preferinţele chişinăuienilor, pe măsură ce mesajul meu ajunge la tot mai multă lume, iar concurenţii mei se descalifică printr-o campanie agresivă şi lipsită de substanţă”, a spus Codreanu.

El a subliniat că îşi va începe activitatea la Primărie „cu atragerea unor investiţii în valoare de un miliard de euro din România şi prin România, care ne vor permite, între altele, să începem construcţia a o sută de kilometri de drumuri noi şi reabilitate în Chişinău şi construcţia şoselei de centură a Chişinăului”. 

„Dar concomitent cu refacerea infrastructurii trebuie să avem grijă de copii şi bătrâni. Lipsa de respect faţă de ei este inacceptabilă. Nu ne putem mişca înainte fără ca în prealabil să ne asigurăm că ei au un minimum necesar pentru a trăi. Pensii pentru bătrâni şi îndemnizaţii pentru copii, este unul din primele mele angajamente. De asemenea, înfiinţarea a 20 de cantine sociale şi gratuitatea transportului public orăşenesc, după modelul aplicat în oraşul Tallinn”, a adăugat candidatul PUN.

Potrivit lui, Primăria municipiului Chişinău este un prim pas în politica moldovenească. 

„Urmează alegerile din toamnă pentru Parlamentul Republicii Moldova, acolo unde unioniştii trebuie să ducă mesajul ReUnirii în legislativul de la Chişinău”, a conchis Codreanu.


Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite