Alegători intimidaţi de persoane care nu au nicio atribuţie cu procesul electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe persoane au sesizat poliţia, spunând că, în timp ce stau în rând pentru a-şi exercita dreptul la vot, sunt intimidaţi de reprezentanţi civici sau alte persoane care nu au nicio atribuţie cu procesul electoral, dar care stau în preajma secţiilor de votare, transmite IPN.

Potrivit lui Marin Maxian, şef adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, oamenii legii examinează şi 9 cazuri de agitaţie electorală, 5 cazuri de blocare a traseelor, ultimele trei având loc în localitatea Varniţa, Anenii Noi, unde sunt deschise patru secţii de votare pentru alegătorii transnistreni. Poliţia a fixat şi 44 de sesizări privind transportarea organizată alegătorilor, patru cazuri de bănuială rezonabilă de corupere a alegătorilor.

Marin Maxian a mai spus că zvonurile precum că la Briceni, medicii s-ar afla la serviciu şi eliberează certificate medicale pentru votarea la locul aflării nu s-au confirmat. Ajunşi pentru verificări la faţa locului, poliţiştii au constat că instituţiile medicale erau închise.

Până la orele 15.30, poliţia a înregistrat 105 sesizări privind încălcări ce vizează  aspecte electorale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite