Ajutorul social primul în topul petițiilor adresate Guvernului de la Chișinău

Ajutorul social primul în topul petițiilor adresate Guvernului de la Chișinău

Înfiinţarea agenţiei va fi discutată la şedinţa Guvernului. Foto: Arhivă

Peste cinci mii de petiții și 700 de mesaje electronice au fost trimise în 2010 în adresa Guvernului. Majoritatea petiționarilor au cerut ajutor material, tratament gratuit și asigurarea cu spațiu locativ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au crescut numărul adresărilor ce au ca temă problemele sociale: acordarea ajutorului material (917 de cazuri); depăşirea atribuţiilor de serviciu şi abuzul de putere (460 cazuri); asigurarea cu spaţiu locativ (307 petiţii); gospodăria comunală şi amenajarea teritoriului (274 cazuri) şi activitatea autorităţilor administraţiei publice locale (234 de situaţii). În schimb, s-a micşorat numărul adresărilor referitor la educaţie -16 (161) şi culte -14 (54).

Oamenii care scriu la Guvern mai cer majorarea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai, acordarea tratamentului medical gratuit, asigurarea cu medicamente gratuite şi acordarea foilor de tratament sanatorial.

Numărul petiţiilor scrise în adresa Guvernului a crescut cu 1188, în comparaţie cu anul 2009, anunţă serviciul de presă. Peste 38% din adresări sunt din Capitală. Conform competenţelor, 4699 de petiţii au fost expediate spre examinare ministerelor şi altor autorităţi administrative centrale, 1099 de petiţii au fost readresate administraţiei publice locale.

În 2010 Guvernul a primit peste cinci mii de petiţii şi aproximativ 700 de mesaje electronice. În majoritatea cazurilor oamenii solicită acordarea ajutoarelor materiale şi asigurarea cu spaţiu locativ.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările