„Air Moldova“ ar putea reveni în proprietatea statului. Igor Dodon: Există argumente documentate ce ne permit să anulăm acordul de privatizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Air Moldova

Igor Dodon a declarat joi, 12 septembrie, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate (CSS), că „statul va întreprinde toate acţiunile legale pentru întoarcerea companiei Air Moldova în proprietatea statului”.

„Sunt premize şi sunt deja şi argumente documentate care ne permit să anulăm acordul de privatizare Air Moldova. În timpul apropiat, statul va iniţia o cauză în acest sens”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind privatizarea şi concesionarea proprietăţii publice, Igor Munteanu, a declarat recent că privatizarea companiei „Air Moldova” a fost un exerciţiu ineficient, netransparent şi ilegal, scopurile privatizării nefiind atinse. 

În anul 2018, compania Air Moldova a devenit cea de a zecea bază a companiei aeriene Blue Air. Valoarea tranzacţiei de privatizare a fost de 1,2 miliarde de lei, din care 50 de milioane de lei au fost vărsate în bugetul de stat al Republicii Moldova, restul urmând a fi folosiţi pentru stingerea datoriilor acumulate de Air Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite