AIE 3 rămâne fără majoritate în Parlament? Renato Usatîi susţine că un alt deputat va părăsi fracţiunea PLDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele formaţiunii politice „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a anunţat că un alt deputat PLDM va pleca săptămâna viitoare din fracţiunea parlamentară, iar dacă scenariul se adevereşte, atunci AIE 3 ar putea rămâne cu 50 de deputaţi în Legislativ, ceea ce înseamnă că pierde majoritatea parlamentară.

Primarul de Bălţi a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, referindu-se la plecarea deputatului Petru Ştirbate din PLDM, că nu a discutat cu acesta niciodată. „Eu am demonstrat de multe ori că ştiu ce se întâmplă în Republica Moldova. Vă daţi seama dacă eu sunt interesat de faptul ca să dispară stejarul Moldovei de pe arena politică, eu trebuie să ştiu ce se întâmplă în politică, inclusiv ce ţine de plecarea deputaţilor. Ştiu persoanele care au dus tratative cu domnul Ştirbate. Eu personal nu am discutat cu dumnealui niciodată şi nici nu pot să discut, deoarece este unul dintre cei mai corupţi deputaţi din istoria Parlamentului”, a precizat Usatîi.

Totodată, Renato Usatîi a declarat că săptămâna viitoare încă un deputat o să-şi anunţe plecarea din fracţiunea PLDM. „Acesta este cu mult mai puternic. Ştirbate era un soldăţel în fracţiunea PLDM. Acesta care o să iasă o să fie un crai de roşu sau de verde. As n-o să fie, dar crai cred că o să fie”, a afirmat liderul „Partidul Nostru”.

Precizăm că, după ce deputatul Petru Ştirbate a anunţat că părăseşte fracţiunea liberal-democrată şi va activa ca deputat neafiliat, majoritatea parlamentară care a format AIE 3 deţine 51 de mandate în Parlament. Reprezentanţii PLDM nu au comentat, deocamdată, aceste declaraţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite