Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a trecut în subordinea Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a trecut din subordinea Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare în subordinea Guvernului. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în cadrul şedinţe de joi, 24 octombrie, a Parlamentului.

Potrivit autorilor proiectului, analiza primelor luni de activitatea a agenţiei a scos la iveală unele deficienţe în funcţionarea mecanismului de coordonare şi luare a deciziilor în procesul de exercitare de către aceasta a atribuţiilor funcţionale. S-a constatat că una din cauzele principale care influenţează eficacitatea şi operativitatea acţiunilor întreprinse de agenţie adeseori este lipsa unei autonomii reale a acestei autorităţi de control.

Proiectul nu a fost susţinut de către deputaţii PCRM. Deputatul Artur Reşetnicov a spus că trecerea agenţiei în subordinea Guvernului face parte din partajările  funcţiilor de către Coaliţia Pro-Europeană. În acelaşi timp, deputatul PL, Corina Fusu, a declarat că activitatea agenţiei este ineficientă şi a declarat că conducerea acesteia trebuie să fie demisă.

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor este responsabilă de implementarea politicii statului în domeniul de reglementare şi control pentru siguranţa alimentelor şi în domeniul sanitar-veterinar, zootehnic, al protecţiei plantelor etc. Agenţia a fost creată la 16 ianuarie 2013, în baza reorganizării prin fuziune şi în scopul optimizării structurale a mai multor instituţii cu funcţii de control şi supraveghere în domeniul siguranţei alimentelor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite