Andrian Candu este noul ministru al Economiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrian Candu a decpus astăzi jurământul. FOTO Tudor Iovu
Andrian Candu a decpus astăzi jurământul. FOTO Tudor Iovu

Democratul a depus astăzi jurământul în calitate de membru al Guvernului, înlocuindu-l astfel pe Valeriu Lazar, care a anunţat aseară că a şi-a dat demisia din motive personale.

Preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a semnat astăzi, la propunerea prim-ministrului Iurie Leancă, decretele privind revocarea lui Valeriu Lazăr din funcţia de viceprim-ministru, ministru al Economiei, şi numirea în acest post a domnului Andrian Candu.

Şeful statului a spus că i-a studiat CV-ul şi că are încredere că fostul vicepreşedinte al Parlamentului va face faţă funcţiei. „Aveţi o misiune specială. Toţi cetăţenii aşteaptă ca să avem o economie dezvoltată. Ieri a fost parafat Acordul de Asociere cu UE, noi ne încadrăm într-o nouă economie şi vom avea relaţii noi cu tăţile UE, păstrând şi acele bune relaţii pe care le-am avut cu statele CSI. Mă refer la relaţiile cu Rusia, unde merg mai ales mărfurile noastre. În ultimul timp raportul se schimbă nu în detrimentul cuiva, dar în beneficiul economiei noastre. Sunt convins că împreună cu premierul o să organizaţi lucrul în domeniul dumneavoastră în aşa fel ca Moldova să prospere", a declarat preşedintele Nicolae Timofti.

La rândul său, Andrian Candu a spus că speră să se acomedeze rapid, pentru că sunt provocări pentru economie, odată cu trecerea la implementarea Acordului de Asociere cu UE. „În ultimii ani stăm pe remitemţe, infrastructura de calitate proastă, volumul mic de investiţii, îmbunătăţirea exportului, presiune euro pe leu", a enumerat câteva dintre problemele economiei moldoveneşti noul ministru Andrian Candu.

Andrian Candu face parte din prima generaţie de tineri care au mers la studii în România. El a făcut liceul şi Facultatea de Drept la Cluj-Napoca. A fost vicepreşedinte al Parlamentului timp de un an.

Cine este Andrian Candu, noul ministru al Economiei: Finul şi partenerul de afaceri al milionarului Vlad Plahotniuc

Este din echipa lui Vlad Plahotniuc, conducând într-o vreme Prime Management SRL. A lucrat în trecut şi manager senior la PricewaterhouseCoopers Moldova, lector la Academia de Administrare Publică.

Aseară, după o şedinţă la partid, Valeriu Lazăr a anunţat că pleacă din Guvern din motive personale, lucru confirmat şi de liderul PD Marian Lupu. În ajunul anunţului, Agenţia Infotag a difuzat o ştire, citând surse din sânul PD, că formaţiunea şi-ar fi retras susţinerea politică şi că oricum intenţiona să-l schimbe la Valeriu Lazăr cu Andrian Candu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite